Kuka?

Olen Kuopiolainen yrittäjä sekä valokuvaaja. Valokuvauksesta minulla on noin 20 vuotta aluksi harrastuspohjalta ja nykyään kuvaan ammatikseni. Kuvauskalustoa päivitän jatkuvasti. Valokuvauksessa minulla on omanlaiseni lähestyminen ja itselle tärkeintä onkin, että se on hauskaa ja mielekästä. Jotenkin vain ajattelen, että silloin tulee paras lopputulos kun hommaa ei tehdä pakolla vaan ihan siksi kun se on hauskaa.

Eläinkuvaus

Eläinten kuvaaminen on minulle itselle kaikkein luontevinta. Eläimet ovat näytelleet aina suurta roolia elämässäni joten niiden kanssa toimiminen on luontevaa ja saman aikaisesti haastavaa. Eläin ei osaa jännittää kameran edessä jolloin kuvista tulee luonnostaan spontaaneja sekä aitoja. Pitkäjänteisyyttä tosin joskus vaaditaan, mutta lopputulos usein palkitsee. Koiria kuvatessa usein hyvät kuvat syntyvät kuin vahingossa. Pyydän usein omistajan laskemaan koiransa irti ja seuraan sen touhuja linssin takaa. Koira on luonnostaan utelias ja tutkii ympäristöä. Se vaihtaa paikkaa ja haistelee maastoa kiinnostuneena. Kiipeilee kivien päällä, kaivelee kantoja tai loikkii heinikon keskellä. Joskus sopiva kuvauskohta löytyy heti ja joskus voi joutua seuraamaan pidemmän tovin, mutta sellaisen kohdalle osuessa ei tarvita kuin yksi vihellys vaikkapa koirapillillä joka kiinnittää kuvattavan huomion pieneksi hetkeksi. Tilanteeseen kuulumaton ääni saa koiran usein hämilleen ja valpastumaan, katse kääntyy ääntä kohti ja räps. Kuva on siinä. On tietysti niitä hömelöitä joille saat huutaa vaikka megafonilla sekä tehdä pellehyppyjä eikä ne siltikään huomaa sinua.

Ilmakuvaus

Perinteisen kuvauksen lisäksi palveluihini kuuluu ilmakuvaus dronella. Dronekuvaus on luonnollinen lisäys valokuvaukseen polttomoottorihelikopteriharrastukseni pohjalta. Ensimmäiset ilmakuvat tulikin otettua juurikin perinteisellä radio-ohjattavalla helikopterilla. Se oli hivenen erilaista kuvaamista koska et koskaan tiennyt mitä kuvaan sattui vaan kamera napsi kuvia 10 sekunnin välein. Uppiniskaisena savolaisena tahdon aina ensin kokeille sitä vaikeinta tapaa toimia. Tässä tapauksessa oli erittäin helppoa hypätä dronen ohjaimiin. Jokainen joka on lennättänyt ns. perinteistä radio-ohjattavaa helikopteria tietää mitä vaaditaan sellaisen ilmassa pitämiseen ja ehjänä alas tuomiseen.  Dronella taas saa keskittyä aivan rauhassa kuvan sommitteluun.  Kuvauskalustossani tukeudun DJI:n luotettaviin laitteisiin joilla pystyn tuottamaan myös 4K laatuista videota. 

Minulla löytyy luonnollisesti ilmakuvaukseen vastuuvakuutus sekä olen rekisteröitynyt ammattimaiseksi toimijaksi Trafi:n rekisteriin. Laadin jokaisesta lentotyöstä suunnitelman sekä tarvittaessa toimin yhteistyössä paikallisen lennonjohdon kanssa. Lisäksi opastan halukkaita dronelennätyksen saloihin.

Hääkuvaus

Rakastan haasteita sekä kokeilla jotain uutta. Hääkuvaajana olen täysin aloittelija jonka takia otan mielelläni vastaan uusia tilaisuuksia. Harvemmin olen kuullut valokuvaajan käyttäneen esimerkiksi dronea potrettikuvauksiin. Minulle se on luonnollinen jatkumo kameran tueksi. Ylläolevassa kuvassa pari asettui kuvattavaksi kaurapellolle. Maantasolta kuvaaminen osoittautui verrattain haasteelliseksi joten nostin dronen ilmaan ja lentelin hetken parin ympärillä kuvia napsien. Kuvasarjasta tuli täysin erilainen.

Hinnoittelu

Hinnoittelu kuvauksilleni on kohtuullinen ja määräytyy tapauskohtaisesti. Kuitenkin hinnat lähtevät enemmänkin kymmenistä euroista kuin satasista. Perinteisestä potrettikuvauksesta miljöössä veloitan 75e + mahdolliset matkakulut. Ilmakuvauksessa lähtötaksa on 75e.

Mikäli sinulla on tarvetta kuvaajalle niin ota yhteyttä:

0440 670 302
jarmo@iron-horse.bike

Muuta puuhastelua kuvauksen lisäksi

Valokuvauksen lisäksi harrastan piirtämistä sekä maalaamista.


 

Myös tietokoneella tulee välillä grafiikkaa väännettyä. Esimerkkinä oman firman logoa yms.

 

 

Sarjakuvia